Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Därför nobbade Lukaku att dubbla sin lön

Publicerad: 2021-07-30 11:08 Italien

Chelsea har velat värva Romelu Lukaku, men fått nobben. Nu kommer uppgifter om varför anfallaren valt att stanna i Inter.

Den engelska storklubben Chelsea är i desperat jakt på en ny central anfallare. Romelu Lukaku, 28, är en personlig favorit för ägaren Roman Abramovich.

Det har rapporterats att Londonklubben varit redo att betala 130 miljoner euro för den belgiske landslagsstjärnan, men att han bestämt sig för att stanna i Inter.

Nu skriver Gazzetta dello Sport att Chelsea varit redo att erbjuda Lukaku en årslön på 15 miljoner euro, vilket innebär att han skulle dubbla sin nuvarande lön.

Enligt tidningen finns det flera orsaker till varför Lukaku nobbat sin gamla klubb. Dels att han inte har goda minnen från sin tid i Premier League.

Lukaku känner att han ofta fick kritik från engelska tidningar - som mer diskuterade hans vikt än hans prestationer på planen.

Anfallaren är samtidigt väldigt rotad i Milano, har köpt tre lägenheter i staden och startat företag i området. Lukaku har en väldigt bra relation till Inters fans.

Nicolo Campo/Bildbyrån

Lukaku glömmer inte heller att Inter gav honom chansen när han verkligen ville lämna Manchester United. Inter är också en av klubbarna som belgaren stöttade som barn, så han vill inte lämna nu.

Slutligen vill Lukaku vinna fler titlar med Inter efter förra säsongens "Scudetto", skriver Gazzetta dello Sport.

Lukaku är ännu mer motiverad denna säsong och vill ta en större roll som ledare nu när Antonio Conte lämnat, enligt uppgifterna.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com