Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Calabria om Donnarummas flytt: "Finns saker som ingen känner till"

Publicerad: 2021-07-29 11:50 Italien

Gianluigi Donnarumma har lämnat för Paris Saint-Germain. Milans högerback Davide Calabria kommenterar nu vännens övergång.

Milan lyckades inte förlänga med Gianluigi Donnarumma. 22-åringen har lämnat för Paris Saint-Germain som bosman.

Davide Calabria antyder nu att okända detaljer om målvaktens flytt kan komma fram som kastar nytt ljus på situationen.

– Vi är fortfarande vänner, även om våra karriärer tagit olika vägar. Det finns saker som ingen känner till. Alla har tagit sina beslut och tagit sitt ansvar. Tiden kommer utvisa om Gigio gjorde rätt val, säger högerbacken till Corriere dello Sport och fortsätter:

Daniele Mascolo/Bildbyrån

– När du gör något som detta tror du att det är det bästa valet för din framtid. Jag respekterar det, alla vill ha det bästa för sig själv. Jag blir glad om han uppnår det, men jag är ledsen att han inte längre är i Milan. Gigio har gått till i en annan toppklubb i PSG, de är på en annan nivå, de har spelat i Champions League i många år, medan vi återvänder till Europa för första gången den här säsongen. Vårt mål är att föra klubben dit den hör hemma.

Hakan Calhanoglu, 27, har också lämnat Milan som bosman. Han tillhör numera Inter.

– Ännu en gång vet jag inte alla detaljer och jag gillar inte att kommentera andras val. Om han tror att han gjorde rätt val är det okej. Jag önskar honom det bästa. Jag kommer med glädje möta honom i derbyt, men jag kommer att göra vad som helst för att vinna, säger Calabria.

Daniele Mascolo/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com