Foto: Bildbyrån

Jensen och Almadjed placeras i allsvenska klubbar: "Det ska till något extraordinärt"

Publicerad: 2021-07-28 21:06 Superettan

Landskrona BoIS har en strålande säsong. De riskerar nu att tappa flera nyckelspelare som bosman, såsom Kevin Jensen och Sumar Almadjed.

Landskrona BoIS är nykomling i Superettan den här säsongen. Trots det toppar man serien efter 13 omgångar.

Samtidigt hela 14 spelare på utgående kontrakt med klubben. Två av dem är Kevin Jensen och Sumar Almadjed - som kopplas ihop med allsvenska klubbar.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig Landskrona BoIS klubbchef Michel Ekberg om kontraktsläget i truppen.

– Det är två duktiga spelare som du nämner (Jensen och Almadjed), som mycket riktigt har avtal som går ut efter säsongen. Men där vi är nu handlar det om att låta alla fokusera på att prestera varje vecka. Skulle det dyka upp något får vi ta ställning till det, och vad det i sådana fall innebär för oss. Men vår inställning nu inför Västerås borta på söndag är att den trupp vi kliver in med mot Västerås är med oss hela hösten. Det är där vi befinner oss just nu. Det ska till något extraordinärt till för att vi ska göra något annat än det, säger han.

Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Landskrona har samtidigt under en längre tid haft det kämpigt med ekonomin. Då kan en eller några försäljningar underlätta.

– Det är som du säger, vår eknomi är problematisk, eller hur man ska uttrycka det. Vi har ett negativt eget kapital som vi ska återställa under säsongen. Den prognos som jag har lagt innebär att vi klarar av att göra det genom tillräckligt stora intäkter på andra saker än att sälja spelare. Den prognosen innebär att vi ska klara av det här utan att behöva sälja någon spelare. Det är det som jag jobbar efter. I det här läget kan jag inte spekulera i några spelarförsäljningar, jag fokuserar på andra bitar för att få ihop det, säger Ekberg till Fotbollskanalen.

Landskrona har två poäng ner till trean IFK Värnamo, vilket är en allsvensk kvalplats, och sex poäng ner till fyran Trelleborgs FF.

Amr Kaddoura, Måns Ekvall och Jonathan Asp är några andra spelare som har utgående avtal med Landskrona.

David Lind
david@fotbolltransfers.com