Foto: Paul Childs/Bildbyrån

Sky: Arsenal vill ha Maddison - men följer Ödegaards situation

Publicerad: 2021-07-28 17:50 England

Arsenal vill värva en offensiv mittfältare. James Maddison är fortsatt på deras radar, men Martin Ödegaard är ännu inte utesluten, enligt Sky.

Mikel Arteta prioriterar just nu att värva en offensiv mittfältare. James Maddison, 24, har placerats i Arsenal på sistone.

Nu rapporterar trovärdiga Sky Sports att Arsenal genuint är intresserade av engelsmannen, men att Leicester City inte känner någon stress att sälja.

Arsenal behöver spendera minst 70 miljoner pund för att övertyga Leicester att släppa Maddison.

Samtidigt fortsätter Arsenal följa situationen kring Martin Ödegaard. 22-åringen var inlånad under vårsäsongen, men har nu återvänt till Real Madrid.

Shaun Botterill/Bildbyrån

Norrmannens kontrakt löper ut 2023 och om Real Madrid bestämmer sig för att sälja kan Arsenal göra ett försök.

Vidare är Arsenal nära att göra klart med Brightons mittback Ben White och fortsätter förhandla med Sheffield United om målvakten Aaron Ramsdale.

Lee Smith/Bildbyrån

Arsenal hoppas även kunna låna anfallaren Tammy Abraham från rivalen Chelsea.

Sky rapporterar även att Arsenals försäljning av mittfältaren Granit Xhaka till Roma drar ut på tiden och att diskussionerna med Inter om högerbacken Hector Bellerin fortsätter.

Newcastle fortsätter jobba på att värva tillbaka mittfältaren Joe Willock från Arsenal - som även är öppna för att sälja anfallarna Alexandre Lacazette och Eddie Nketiah, enligt uppgifterna.

Arsenal överväger även att sälja egna produkterna Ainsley Maitland-Niles och Reiss Nelson.

David Lind
david@fotbolltransfers.com