Foto: Bildbyrån

Depay om Messi och Agüero: "Jag tror att vi tre är kompatibla"

Publicerad: 2021-07-28 10:36 Spanien

Barcelonas nyförvärv Memphis Depay är övertygad om att han kan spela ihop med Lionel Messi och Sergio Agüero.

Barcelona kan, till stora delar, ha en ny offensiv till nästa säsong. Memphis Depay och Sergio Agüero har anslutit som bosman.

Nyförvärven kan mycket val ta plats bredvid fixstjärnan Lionel Messi i anfallet. Depay är övertygad om att han kommer fungera med argentinarna.

– Det skulle vara fantastiskt att spela med (Messi). Förhoppningsvis är det möjligt. Han har ett antal kvaliteter som laget behöver och det skulle vara viktigt att bygga allt runt det. Det finns mycket talang i laget. Det skulle vara fantastiskt för mig att spela tillsammans med honom och vinna titlar, säger han till Sport.

Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

– Vi har många anfallare, men alla är olika enligt min mening. Jag har andra förmågor och styrkor än Sergio Agüero till exempel, eller någon annan spelare. Jag tror att vi tre är kompatibla och olika, men vi får se hur allt blir, fortsätter Depay.

Holländaren betonar återigen hur viktig Barcelonas tränare Ronald Koeman är för honom.

– (Han) har haft stor inverkan på mig under viktiga år. Han lyckades förändra det holländska landslaget, han räknade med mig, han gav mig självförtroende. Nu har han velat räkna med mig för detta äventyr i Barcelona, så han har utan tvekan varit en relevant figur, säger Depay.

Pablo Morano/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com