Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Chelsea erbjuder 1,33 miljarder för Romelu Lukaku?

Publicerad: 2021-07-28 00:21 Italien

Inter har varit tydliga med att Romelu Lukaku inte är till salu. Men nu är Chelsea redo att på allvar testa italienarna med ett rejält bud, enligt uppgifter

Romelu Lukaku, 28, lämnade Manchester United för Inter sommaren 2019. Han kostade 74 miljoner euro.

Den belgiske landslagsanfallaren har gjort stor succé i Italien och har dragit till sig intresse från flera andra storklubbar.

Inter har dock varit tydliga med att Lukaku inte är tillgänglig på marknaden. Men det får inte Chelsea att ge upp.

Enligt Sportitalias transferexpert Alfredo Pedullà är Champions League-mästarna redo att lägga ett rejält bud på Lukaku.

Chelsea är beredda att spendera hela 130 miljoner euro, motsvarande 1,33 miljarder kronor, för att värva en anfallare. Borussia Dortmund kräver 175 miljoner euro för Erling Håland.

Eftersom Hålands prislapp är för hög fokuserar Chelsea på Lukaku. De ska vara redo att inkludera Timo Werner, 25, för att sänka prislappen.

Matt Dunham/Bildbyrån

Chelsea köpte den tyske anfallaren från RB Leipzig för 53 miljoner euro förra sommaren, men han har inte riktigt motsvarat förväntningarna.

Lukaku har tidigare uttryckt att han är inställd på en fortsättning i Inter. De italienska mästarna har dock en ansträngd ekonomi och ett rejält bud kanske kan få dem att ändra inställning.

David Lind
david@fotbolltransfers.com