Foto: Bildbyrån

Gabriel Altemark-Vanneryr mycket nära Varbergs BoIS

Publicerad: 2011-11-24 13:03 Superettan

Enligt insatta källor till fotbolltransfers.com har Gabriel Altemark-Vanneryr bestämt sig för att lämna Ljungskile SK för Varbergs BoIS. Något han själv vägrar att bekräfta. "Bestämmer mig snart", säger han.

Det blir spel i Varbergs BoIS nästa säsong för anfallaren Gabriel Altemark-Vanneryr. Enligt uppgifter till fotbolltransfers.com kommer han att skriva på för sin nya klubb inom kort.

– Det stämmer inte, det är inget som är klart. Det är det inte. Men jag räknar med att göra klart med en klubb innan veckan är slut. Då ska jag ha bestämt mig, säger Altemark-Vanneryr till fotbolltransfers.com.

26-åringen menar att Ljungskile SK fortfarande är med i bilden.

– Det är 50/50 just nu. Jag får se. Om några dagar har jag bestämt, säger han.

Hur går tankarna?

– Det snurrar i huvvet. Vad ska jag säga. Jag har valt Ljungskile och Varberg. Resten har jag valt bort. Det var inte tillräckligt bra för att flytta och släppa mitt jobb. Bor ju själv i Varberg, på så sätt ligger det bra till och kan jobba kvar.

– Fanns inget konkret från Allsvenskan. Troligtvis var jag för mycket skadad för det. Men jag hoppas göra en bra säsong och ta nästa steg nästnästa säsong, handlar om att vara skadefri och träna upp sig. Kan jag det så tror jag det kan gå bra.

Vad talar för Varberg respektive Ljungskile?

– För Varberg framförallt att jag bor där, de bygger nytt, det är ordning och reda i klubben och jag gillar tränaren. Vad som taler emot Ljungskile är att de inte har någon tränare och har inte särskilt många spelare kontrakterade och det är 14 mil bort, säger Altemark-Vanneryr till fotbolltransfers.com.

– Vad som talar för Ljungskile är att jag har hjärtat där. De löser det alltid, sportsligt kommer det att bli bra. Jag får titta på vad som bli bäst personligen eller gå efter hjärtat. LSK känns som min moderklubb, även om den inte är det. Men det är struligt där, fortsätter han.

Det låter ändå som att du bestämt dig för Varberg?

– Haha, nej. Jag har inte bestämt mig än. Jag är försiktig i mina uttalanden. Inget är klart.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com