Foto: Bildbyrån

Besara: "Jag vill vinna något under de här tre åren"

Publicerad: 2021-07-21 23:10 Allsvenskan

Nahir Besara har precis påbörjat sin tredje sejour i Örebro SK. 30-åringen ska nu säkra nytt allsvenskt kontrakt - men siktar högre än så.

Örebro SK ligger sist i Allsvenskan. Klubben har nu spetsat offensiven med Nahir Besara och Jiloan Hamad i hopp om säkrat kontrakt.

– Vi måste acceptera att vi ligger där vi ligger. Nu handlar det om att plocka poäng, vi måste göra det här som en grupp. Man ser på matcherna att självförtroendet inte är på topp, och det är naturligt. Nu är det upp med huvudena, ut med bröstet. Kvaliteten finns, och jag tror verkligen på det här laget. Det gäller för mig och "Jille" att komma in och ta ansvar, visa att vi ska vara det klubben värvat oss för, säger Besara till Nerikes Allehanda.

Den offensiva mittfältaren har tidigare haft två framgångsrika sejourer i ÖSK. Den här gången har Besara skrivit på för 3,5 år och tänker långsiktigt.

– Nu har jag skrivit ett längre kontrakt, och jag vill vinna något under de här tre åren. Det ska jag göra, det är tanken. Men just nu är det att plocka poäng, lyfta självförtroendet hos alla i laget. Sedan får vi ta det därifrån, säger Besara till Nerikes Allehanda.

Besara gjorde tolv mål och fyra assist på 29 allsvenska matcher för ÖSK förra säsongen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com