Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Lukas Björklund om första tiden i Milan: "Klart man utvecklas"

Publicerad: 2021-07-21 16:30 Utlandsproffs

Malmös tidigare talang Lukas Björklund, 17, berättar om första tiden i italienska storklubben Milan. "Det kan kännas ensamt ibland", säger han till Skånska Dagbladet.

Milan värvade Lukas Björklund från allsvenska Malmö FF förra sommaren. Han signerade ett treårskontrakt.

I en intervju med Skånska Dagbladet berättar den offensiva mittfältaren att Milan fick upp ögonen för honom i samband med ungdomsturnering i Italien.

– Vi åkte ut mot Milan även om vi gjorde en bra match. Och senare blev jag utsedd till turneringens bäste spelare, det var då det började...

17-åringen hymlar inte om att det varit en tuff omställning.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

– Det kan kännas ensamt ibland, men samtidigt är man så fokuserad på fotbollen, den tar nästan all tid och man måste sova mycket också för att orka med. I laget är det bara jag och en annan kille från Sverige, annars består laget av enbart italienare, säger Björklund till Skånska Dagbladet.

Den tidigare MFF-talangen känner dock att han ständigt utvecklas.

– Nu spelar vi jämnare och tuffare matcher jämfört med i Sverige. När jag spelade i Malmö FF till exempel mötte vi IFK Norrköping i en match och det är ju en bra klubb, men vi vann ändå med 7-0. Så det är klart att man utvecklas, säger Björklund till Skånska Dagbladet. 

David Lind
david@fotbolltransfers.com