Foto: Bildbyrån

Alaba tar över Ramos nummer: "Det är en ära"

Publicerad: 2021-07-21 15:51 Spanien

Raphaël Varane är på väg till Manchester United. Men Real Madrids nyförvärv David Alaba hoppas att fransmannen blir kvar. Själv kommer han spela i Sergio Ramos gamla tröja.

Real Madrid gjorde klart med David Alaba, 29, redan i slutet av maj. Han anslöt från Bayern München som bosman.

Men först i dag presenterades hans formellt av sin nya klubb. Alaba kommer att spela i Sergio Ramos gamla tröja nummer 4.

– De hade bara det här numret tillgängligt men jag vet vad det här numret betyder för klubben. För mig är det en ära att bära det. Jag vill hedra detta nummer. Det motiverar mig verkligen. Det är ett nummer som representerar styrka och ledarskap, säger Alaba enligt Goal.com och fortsätter:

Toby Melville/Bildbyrån

– Jag har inte kommit hit för att jämföra mig med andra spelare. Jag har kommit hit för att vara Alaba och för att fortsätta vara Alaba. Jag vill tillföra mina kvaliteter till detta lag. Jag är en mångsidig spelare. Jag kan spela i olika positioner. Ramos har varit här i mer än ett decennium och har spelat strålande fotboll och är en ledare. Det vet vi alla. Det hade varit ett nöje att ha spelat med honom.

Raphaël Varane, 28, kan också lämna och jagas av Manchester United. Alaba hoppas dock fransmannen blir kvar.

Han är en underbar försvarare och har stora kvaliteter.

Juan Medina/Bildbyrån

– Naturligtvis skulle jag älska att spela med Varane. Under många år har han spelat utmärkt fotboll och inte bara nu. Han är en underbar försvarare och har stora kvaliteter, säger 29-åringen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com