Foto: David Klein/Bildbyrån

Simeone: "Saúl vill känna sig viktigare"

Publicerad: 2021-07-21 15:26 Spanien

Atlético Madrids tränare Diego Simeone medger att mittfältaren Saúl Níguez, som placeras i flera storklubbar, kan lämna i sommar.

Den spanske mittfältaren Saúl Níguez, 26, kopplas ihop med Barcelona, Liverpool och Manchester United.

Den gångna säsongen föll han i rangordningen i Atlético Madrid och pushar därför för en flytt. Något Diego Simeone nu antyder.

– Förra säsongen pratade han (Saúl) med klubben, med oss om hans behov och vad han pratade om var möjligheten att ha en position på planen där han känner sig viktigare. Och jag anser att Saúl blev Saúl genom att spela överallt, men han eller många runt honom ser det som något negativt, säger tränaren till AS.

Jasmin Walter/Bildbyrån

– Han är väldigt viktig för Atlético eftersom han kan spela som ytterback, högerytter och mittfältare. Han ger oss många alternativ för att kunna räkna med honom. Han är en spelare som, i den versionen och spelar som tränaren behöver honom, presterar mycket bra, fortsätter Simeone.

Atlético-tränaren är väl medveten om att många klubbar rycker i Saúl.

– Vi kan inte blunda för det som ryktas och pratas om. Om han måste lämna, ger vi honom en stor kram, önskar honom lycka till och fortsätter vara vänner, som alltid. Vare sig det blir Barcelona eller något annat, säger Simeone.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com