Foto: Bildbyrån

Liverpool uppges inkludera spelare i bud på Saúl Ñiguez

Publicerad: 2021-07-21 09:52 Spanien

Barcelona ser ut att missa Saúl Ñiguez. Nu har Liverpool lagt ett bud där man är redo att skicka en spelare till Atletico Madrid för att sänka prislappen, enligt uppgifter.

Saúl Ñiguez, 26, vill lämna Atletico Madrid - som är redo att sälja den spanske mittfältaren.

Det har tidigare rapporterats att han helst vill till Barcelona - som försökt få till en bytesaffär där Antoine Griezmann går i motsatt riktning.

Barça har dock krävt omkring 20 miljoner euro utöver själva spelarbytet, vilket Atletico inte gått med på. De förhandlingarna har nu strandat.

Saúl kan istället hamna i Premier League. Liverpool är en av klubbarna som visat starkt intresse för 26-åringen.

Nu skriver spanska tidningen Sport att Liverpool lagt ett bud på 40 miljoner euro med möjligheten att inkludera Xherdan Shaqiri, 29, i affären och på så vis sänka prislappen.

Juan Medina/Bildbyrån

Enligt uppgifterna kan Liverpool även tänka sig att baka in sin lagkapten Jordan Henderson, 31, i operationen då hans framtid är osäker.

Mittfältaren och Liverpool har inlett diskussioner om ett nytt kontrakt, men situationen är komplicerad. Klubben vill inte erbjuda Henderson ett långt kontrakt på grund av hans ålder.

Flera brittiska tidningar har rapporterat att Henderson kan säljas som följd av situationen. 31-åringen har kontrakt till 2023.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com