Foto: Bildbyrån

Officiellt: Norrby IF värvar Nikola Tkalcic

Publicerad: 2021-07-20 16:02 Superettan

Nikola Tkalcic, 31, lämnar NK Varazdin och återvänder till svensk fotboll. Han har skrivit på för Norrby IF i Superettan.

Norrby IF meddelar på sin officiella hemsida att den kroatiske vänsterbacken/wingbacken Nikola Tkalcic är klar för klubben.

31-åringen, som vunnit SM-guld med IFK Norrköping, ansluter från NK Varazdin och har skrivit på för resten av säsongen med option på två år till.

– Det känns otroligt kul att få hit en sådan duktig och välmeriterad spelare som Nikola. Att en spelare i hans kaliber väljer att komma till oss är ett tecken på att vi har gjort bra saker i Norrby IF, säger sportchefen Lasse Nilsson och fortsätter:

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Efter att Deniz Yaldir lämnat behövde vi fylla på med en ny wingback och Nikola kan spela på både höger - och vänsterkanten. Förutom att han är en ödmjuk och hårt arbetande fotbollspelare är Nikola även en väldigt fin människa. Vi har en väl fungerande grupp med en bra stämning i omklädningrummet och därför är vi väldigt noga med att spelarna som kommer hit ska passa in i gruppen, och det är jag övertygad om att Nikola kommer att göra.

Tkalcic hann spela 106 allsvenska matcher för Norrköping. 31-åringen har även ett förflutet i Jönköpings Södra.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com