Foto: Bildbyrån

Officiellt: Vito Stavljanin blir sportchef i Östers IF

Publicerad: 2021-07-20 15:02 Superettan

Vito Stavljanin lämnar sitt uppdrag som chefsscout Malmö FF. Han blir istället sportchef i Östers IF i Superettan.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att chefsscouten Vito Stavljanin lämnar för att bli sportchef i Östers IF

– Under min tid i Malmö har jag upplevt någonting som väldigt få personer i svensk fotboll har haft möjlighet att få uppleva. Det känns vemodigt att lämna efter 13 år, men jag är verkligen tacksam och stolt över den här tiden i klubben. Det har varit fantastiskt att jobba med så många duktiga människor, väldigt spännande och utvecklande både yrkesmässigt och personligt. Tack alla underbara MFF:are, jag hoppas att våra vägar korsas igen och lycka till framöver, säger han till hemsidan.

MFF:s sportchef Daniel Andersson tackar Stavljanin för åren i den allsvenska storklubben.

– Vito har gjort ett fantastiskt arbete för klubben under alla de här åren. Han har bidragit till alla de framgångar som vi har haft med scoutingen så det blir ett stort tapp som vi får fylla. Vito är en väldigt varm och härlig människa som lagt ner sin själ i MFF. Vi har alltid haft en jättefin dialog under de här åren och jag hoppas att den fortsätter framöver också, säger han.

Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Öster bekräftar också nyheten på sin officiella hemsida. Stavljanin ser fram emot den nya utmaningen.

– Öster är en fantastisk anrik och fin förening med en stark historia att utveckla spelare. Att spela i Allsvenskan är för mig ett självklart mål i framtiden och föreningen har alla förutsättningar för att vi ska kunna göra det. Jag känner mig stolt och glad över att ha fått det här uppdraget och det ska bli oerhört inspirerande att få börja jobba i föreningen, säger Stavljanin till hemsidan.

Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com