Foto: Insidefoto/Bildbyrån

Vem vinner Ballon d'Or? Här är hetaste kandidaterna

Publicerad: 2021-08-08 20:00 Övriga Europa

Lionel Messi, Robert Lewandowski, Jorginho eller Kevin de Bruyne? Eller kanske någon helt annat. Fotbolltransfers.com listar de hetaste kandidaterna att vinna Ballon d'Or.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo har dominerat Ballon d'Or-galan sedan 2008 (priset delades inte ut 2020 på grund av pandemin). Det är enbart Luka Modric som vunnit en gång sedan dess.

I övrigt har Messi tagit hem sex och Ronaldo fem. Priset delas ut av France Football och går som bekant till den spelare som anses vara den bäste i världen.

Messi är den senaste vinnaren och många experter pekar ut honom som favorit att återigen vinna det åtråvärda priset. Men det finns konkurrens.

Fotbolltransfers.com har nedan listat de hetaste kandidaterna att vinna Ballon d'Or 2021:

Ricardo Moraes/Bildbyrån
Lionel Messi, 34, anfallare.
Klubb: Paris Saint-Germain.
Land: Argentina.
Kommentar: Messi vann äntligen sin första stora titel med Argentina efter vinsten i Copa America (har ett OS-guld och U-20 VM guld). Messi blev utsedd till turneringens bästa spelare tillsammans med Neymar, och stod för fyra mål och fem assist på sju matcher i turneringen. Vann spanska cupen med Barcelona, samt vann skytteligan i La liga med 30 mål och gjorde nio assist. Stor favorit till att vinna priset i dagsläget.
 


Robert Lewandowski, 32, anfallare.
Klubb: Bayern München.
Land: Polen.
Kommentar: Var given vinnare ifjol om priset hade delats ut efter en magisk säsong med Bayern. Då vann Lewandowski trippeln med klubblaget och vann skytteligan i både Bundesliga (34 mål) och Champions league (15 mål). Den här säsongen vann Lewandowski endast ligan men slog Gerd Müllers fantastiska målrekord med 41 (på endast 29 matcher) mål på en säsong i Bundesliga. Gjorde tre mål för sitt Polen i EM, men blev tyvärr utslagna i gruppspelet.Jorginho, 29, mittfältare.
Klubb: Chelsea FC.
Land: Italien.
Kommentar: Vann både Champions League och EM. Hade ett fantastiskt Europamästerskap med sitt slit, bolltrygghet och spelförståelse. Kom även med i turneringens elva. Vann dessutom interna skytteligan i Chelsea i Premier League med sju mål.


Harry Kane, 27, anfallare.
Klubb: Tottenham Hotspur.
Land: England.
Kommentar: Har haft en fantastisk säsong individuellt sett. Vann både skytteligan och assistligan i Premier League med 23 mål och 14 assist. Gick även till EM-final med England och stod för fyra mål på sju matcher i turneringen. Komplett anfallare som kan göra mål, spela fram och kombinera med sina lagkamrater.
 


Kevin De Bruyne, 30, mittfältare.
Klubb: Manchester City.
Land: Belgien.
Kommentar: Har varit Manchester Citys bästa spelare i flera säsonger. Förde laget till en ny Premier League-titel, men utgick skadad i Champions League-finalen mot Chelsea. En skada som gjorde att han inte var i toppform under EM. Är kreativ, målfarlig, smart och har en magisk passningsfot. Har det mesta en playmaker ska ha.
 


Kylian Mbappé, 22, anfallare.
Klubb: Paris Saint-Germain.
Land: Frankrike.
Kommentar: Den unge världstjärnan klev inte fram när PSG och Frankrike behövde honom som mest. Laget föll mot Manchester City i Champions Leagues semifinal, men anfallaren missade returen på grund av en skada. Han missade den avgörande straffen när Frankrike förlorade mot Schweiz i EM-åttondelsfinalen. Men trots det gjorde Mbappe hela 42 mål på 47 tävlingsmatcher för PSG den gångna säsongen och har etablerat sig bland världens allra främsta spelare. Vann VM-guld för tre år sedan.N´Golo Kanté, 30, mittfältare.
Klubb: Chelsea FC.
Land: Frankrike.
Kommentar: Var en väldigt stark favorit till att vinna ifall Frankrike vunnit EM. Var helt otrolig i slusteplet i Champions League för Chelsea som vann turneringen. Sättet som han täcker ytor på och spelförståelsen han besitter är fantastisk.
 


Cristiano Ronaldo, 36, anfallare.
Klubb: Manchester United.
Land: Portugal.
Kommentar: Har trots sin ålder öst in mål den här säsongen också för Juvenuts och Portugal. 29 mål på 33 Seria A-matcher blev det samt fem mål på fyra macher i EM, där han vann skytteligan.
 


Neymar, 29, anfallare.
Klubb: Paris Saint-Germain.
Land: Brasilien.
Kommentar: En av världens absolut bästa fotbollspelare. Neymar har en makalös teknik och är förmodligen världens bästa spelare en mot en (på att dribbla). Har fått sin säsong lite förstörd på grund av skador men hade ett fantastiskt Copa America med Brasilien som föll i finalen. Där blev han tillsammans med Messi turneringens bästa spelare.
 


Karim Benzema, 34, anfallare.
Klubb: Real Madrid.
Land: Frankrike.
Kommentar: Har med sin otroliga start på säsongen blivit en kandidat till utmärkelsen. Benzema har bland annat stått för elva mål och sju assist på 13 ligamatcher den här säsongen. Har har varit briljant sedan Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid med sitt kompletta anfallsspel. En av världens absolut bästa anfallare (nummer nio) med sina mål, targetspel, framspelningar, spelförståelse och kombinationsspel. Vann nyligen Nations League med Frankrike.

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com