Foto: Bildbyrån

Liverpool utesluter inte sälja Jordan Henderson

Publicerad: 2021-07-19 09:51 England

Liverpool kan komma att överväga en försäljning av lagkaptenen Jordan Henderson då kontraktsförhandlingarna inte fått en bra start, enligt uppgifter.

Jordan Henderson, 31, har redan tillbringat tio säsonger i Liverpool och är oerhört populär i klubben och bland fansen.

Den engelske landslagsmittfältaren tog över kaptensbindeln efter Steven Gerrard. Han sitter just nu på ett kontrakt till 2023.

I dagarna kom rapporter om att Liverpool inlett diskussioner med Hendersons representanter om en förlängning.

Men nu skriver trovärdiga The Athletic att samtalen inte gått bra så här långt. Hendersons förlängning är ingen prioritet för sportchefen Michael Edwards just nu.

Liverpool fokuserar på att säkra upp Alisson Becker, Fabinho, Virgil van Dijk, Mohamed Salah och Sadio Mané. 

Situationen med Henderson beskrivs som komplicerad och känslig. Liverpool fruktar att det kan sluta som med Georginio Wijnaldum.

Liverpool har som policy att inte erbjuda långa kontrakt till spelare som passerat 30, och Henderson kommer hinna bli 33 när hans avtal löper ut.

Fenway Sports Group, som äger Liverpool, har ännu inte bestämt hur man ska göra med Henderson. Men klubben utesluter inte en försäljning om man inte hittar en lösning.

Enligt uppgifterna kommer Henderson inte sakna intressenter om han blir tillgänglig på marknaden. Paris Saint-Germains tränare Mauricio Pochettino sägs vara en stor beundrare.

Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Pochettino skulle gärna återförena Wijnaldum och Henderson på PSG:s mittfält.

David Lind
david@fotbolltransfers.com