Foto: Pascal Rossignol/Bildbyrån

Giroud: "Milan har en enorm historia - Ibrahimovic en av de bästa"

Publicerad: 2021-07-17 22:00 Italien

Milans nyförvärv Olivier Giroud är lyrisk över sin övergång - och att spela ihop med svenske stjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Milan har köpt loss Olivier Giroud, 34, från Chelsea. Han har signerat ett kontrakt till 2023.

Den franske landslagsanfallaren ser fram emot att spela i Serie A för den italienska storklubben.

– Jag känner mig fortfarande som ett litet barn vid 35, eller nästan som 35-åring. När jag var ung såg jag upp till Jean-Pierre Papin, Andriy Shevchenko och uppenbarligen Paolo (Maldini). Det här laget fick mig att drömma. Jag var också ett stort fan av Marco van Basten. Så många fantastiska spelare har spelat i denna massiva klubb i Europa, säger Giroud till MilanTV och fortsätter:

Bildbyrån

– Milan har en enorm historia i Europa och det är därför jag ville komma till klubben. Också att spela i den bästa turneringen i Europa, i Champions League, och jag hoppas att vi kan uppnå fantastiska saker med laget. Jag kommer också närmare min familj eftersom jag kommer från Grenoble. Jag är verkligen exalterad, jag ser fram emot att spela den första matchen.

I Milan blir Giroud lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic - som fyller 40 år i höst.

– Jag har spelat mot Zlatan några gånger. För att spela som nästan 40-åring.. jag anser att han är ett exceptionellt proffs. Du kan inte spela till den åldern, sådär, utan det stora engagemanget för laget och stor beslutsamhet. Han tar hand om sig själv och sin kropp. Jag försöker göra detsamma för att fortsätta att njuta av fotboll så länge min kropp tillåter mig, säger Giroud.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

– Jag tycker att han är ett exempel för ungdomarna, han är en av de bästa anfallarna i Serie A och jag ser fram emot att spela tillsammans med honom. Och träna också, jag tror att vi kommer att ha kul. Jag vill bara vinna något med Milan, och med Zlatan är det ännu bättre, fortsätter 34-åringen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com