Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Askebrand: "Inte säkert att Västerås vill ha kvar mig"

Publicerad: 2021-07-15 17:43 Superettan

Västerås huvudtränare Thomas Askebrand sitter på ett utgående kontrakt. I dagsläget är det oklart om det blir en förlängning.

Thomas Askebrand är inne på sin andra säsong i Västerås SK. I en intervju med VLT kommenterar han nu sin framtid.

– Jag har inte lagt ner så mycket tid på det, om jag ska vara ärlig. Det är ett halvår kvar och jag har ett optionsår i kontraktet. Både jag och klubben har rätt att bryta innan ett visst datum under hösten. Om ingen part bryter förlängs kontraktet automatiskt, säger han till VLT.

Askebrand betonar att det ännu inte funnits någon dialog med VSK. Tränaren stannar dock gärna.

– Jag trivs jättebra i Västerås, så ja...jag har inte funderat jättemycket på det. Jag är här och nu och gör mitt yttersta varje dag. Sen får vi se hur långt det räcker, det är inte säkert att klubben vill ha kvar mig, säger han till VLT.

Daniel Malm/Bildbyrån

Askebrand pendlar dock från västkusten och han medger att det inte är optimalt.

– Det fungerar sådär egentligen. Det är nog det enda jag grubblar lite över. Man är nästan aldrig hemma. Jag är knappt hemma ett dygn, utan högst 20 timmar och då sover jag halva tiden. Ser man det ur familjeperspektivet är det ingen optimal situation, det kan jag inte påstå. Sen är det som det är, har man gett sig in i leken får man leken tåla. Jag kan inte hålla på att gråta över det. Men några timmar till hemma hade jag velat ha, det går inte att komma ifrån, säger han till VLT.

Västerås ligger just nu på nionde plats i Superettan.

David Lind
david@fotbolltransfers.com