Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Messi uppges förlänga med Barcelona - till 2026

Publicerad: 2021-07-14 14:32 Spanien

Lionel Messi och Barcelona är helt överens om ett nytt kontrakt. 34-åringen halverar sin lön och kommer att stanna i fem säsonger till, enligt spanska Sport.

Joan Laporta har tidigare uttryckt en optimism om att behålla Lionel Messi, men har betonat att Financial Fair Play och La Ligas lönetak försvårar situationen.

Barcelona behöver minska sin lönebudgeten, så man överskridit lönetaket rejält. Klubben försöker därför avfärda fler spelare för att få in pengar och frigöra utrymme i lönebudgeten.

Det har tidigare rapporterats att Messi accepterat en förlängning till 2023. Men nu uppger spanska Sport att superstjärnan kommer stanna längre än så.

Enligt tidningen är Messi och Barcelona överens om ett nytt femårskontrakt. Argentinaren har dessutom accepterat att sänka sin nuvarande (tidigare då kontraktet har löpt ut) lön med 50 procent.

Ricardo Moraes/Bildbyrån

Messi känner att han kan prestera på högsta nivå i ytterligare fem år, varför han väljer ett längre kontrakt, enligt uppgifterna. Klubben är av samma uppfattning.

Messis nya utköpsklausul kommer att ligga på 350 miljoner euro, motsvarande strax över 3,5 miljarder kronor.

Nu när Messis pappa och Laporta är överens har respektive advokater kopplats in för att slutföra samtliga handlingar.

Barcelona väntas gå ut med nyheten i slutet av månaden.

Messi har precis vunnit Copa America med Argentina, vilket är landets första titel på 28 år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com