Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Örebro om Hamad och Besara: "Klart att de skulle stärka laget"

Publicerad: 2021-07-13 09:25 Allsvenskan

Örebro SK vill ha Jiloan Hamad och Nahir Besara uppges vara klar. Axel Kjäll hymlar inte om att duon är av stort intresse.

I går uppgav SVT Sport att Nahir Besara, 30, är helt klar för en återkomst i allsvenska Örebro SK.

– Det är väl så att när en spelare blir klar kommunicerar vi det via vår hemsida. Nahir är en duktig spelare som varit hos oss tidigare. Det är en spelare som jag har en bra relation med och som har en relation till klubben, men det är inget jag kan bekräfta, säger Axel Kjäll, fotbollschef i ÖSK, till Fotbollskanalen.

Jiloan Hamad, 30, är också tillgänglig som bosman då han lämnat HNK Gorica. Han har också öppnat för ÖSK.

– Med de egenskaper han har som spelare och som människa är det klart att det är intressant. Sedan är det såklart förutsättningar som ska klaffa. Det är flera parter som ska vara nöjda, men det är en spelare som jag någon gång i framtiden hoppas få se i ÖSK. Om det blir nu eller längre fram, det återstår att se, säger Kjäll till Fotbollskanalen.

Andreas L Eriksson/Bildbyrån

ÖSK hymlar inte om att man gärna plockar in både Besara och Hamad.

– Det är klart att de skulle stärka laget. Sedan har vi ett starkt lag redan nu, där vi har en tuff tabellplacering. Men vi har presterat rätt okej i de senaste matcherna. Vi har många duktiga fotbollsspelare i ÖSK redan nu som tränarteamet lägger fokus på för att vi ska få till det så bra som möjligt. Sedan har vi varit öppna med under våren att vi under sommaren har planer på att göra någon eller några förstärkningar, säger Kjäll till Fotbollskanalen.

Simon Hastegård/Bildbyrån

Besara har tidigare representerat ÖSK i två omgångar, medan Hamad är uppvuxen i staden men aldrig spelat för ÖSK.

David Lind
david@fotbolltransfers.com