Foto: Hannah Mckay/Bildbyrån

Inzaghi om Eriksen: "Vi väntar på honom med öppna armar"

Publicerad: 2021-07-07 17:08 Italien

Christian Eriksens framtid är osäker efter att han opererat in en hjärtstartare. Inters nye tränare Simone Inzaghi hoppas dock på dansken.

Christian Eriksen, 29, drabbades av ett hjärtstillestånd när Danmark spelade sin första EM-match mot Finland.

Den danske landslagsstjärnan mår nu bra och har opererat in en hjärtstartare, vilket gör hans framtid osäker. I Serie A tillåts inte spelare med hjärtstartare.

Simone Inzaghi, som skrev nyligen på ett tvåårskontrakt med Inter, uttalar sig nu om Eriksen.

– Jag pratade med Eriksen innan EM, inte efter. Eriksen har tid att komma tillbaka. Vi väntar på honom med öppna armar. Eriksen var väldigt viktig under andra halvan av förgående säsong, säger Inzaghi enligt Football Italia. 

Alberto Lingria/Bildbyrån

Achraf Hakimi såldes till Paris Saint-Germain under gårdagen.

– Jag visste att Hakimi skulle bli såld men jag har blivit lovad ett lag som kan konkurrera. Jag pratar med ledningen varje dag och vi vill göra bättre resultat i Champions League. Inter har inte varit i slutspelsrundan sen 2011, säger Inzaghi. 

Inters anfallsstjärna Romelu Lukaku har har kopplats ihop med flera andra storklubbar, men Inzaghi vill att han stannar. 

Massimo Pinca/Bildbyrån

– Jag har pratat med Lukaku flera gånger. Han var besviken över att de åkte ut mot Italien men han är en säkerhet för oss, säger tränaren.

Inters nya tränare kommer från en stark säsong med Lazio där klubben slutade på en fullt godkänd sjätteplats.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com