Foto: Bildbyrån

Trippier placeras i Manchester United: "Fokuserar bara på England"

Publicerad: 2021-07-06 10:54 Spanien

Atlético Madrids högerback Kieran Trippier är på Manchester Uniteds radar. Men den engelske landslagsmannen vill inte prata om sin framtid just nu.

Kieran Trippier, 30, har bara ett år kvar på sitt kontrakt, men Atlético Madrid har vägrat släppa honom för mindre än hans utköpsklausul, enligt tidigare uppgifter.

Klausulen ska ligga på omkring 40 miljoner euro. Manchester United är en av klubbarna som visat intresse, men vill inte betala så mycket.

Högerbacken, som just nu förbereder sig inför EM-semifinalen mot Danmark, vill inte fokusera på sin klubbframtid just nu.

– Jag har precis njutit av säsongen (i Atletico) och vi har vunnit titeln. Jag är iväg med England, vi spelar mot Danmark och jag fokuserar inte på min klubb eller vad som händer, säger han till The Guardian.

– Jag fokuserar bara på England och gör så gott jag kan om jag spelar. Om jag inte spelar ger jag fortfarande 100 procent, fortsätter Trippier.

30-åringen har fått smak för troféer efter La Liga-titeln.

– Det har varit en otrolig säsong och det motiverar mig att vinna mer, även i min ålder, säger Trippier och fortsätter:

Dylan Martinez/Bildbyrån

– Att komma iväg med England ger mig verkligen självförtroende och kanske kan jag dela den erfarenheten med andra som inte har vunnit saker. Sedan har vi spelare som vinner troféer med sina klubbar nu och de har alla den vinnarmentaliteten.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com