Foto: Matthew Childs/Bildbyrån

Uppgifter: Mbappé förlänger inte - kan lämna PSG som bosman

Publicerad: 2021-07-01 00:40 Övriga Europa

Kylian Mbappé har meddelat Paris Saint-Germain att han inte kommer förlänga sitt kontrakt, men kommer inte försöka tvinga fram en övergång i sommar. Därför kan stjärnan lämna som bosman nästa år, enligt L´Equipe.

Paris Saint-Germain har tidigare lyckats förlänga med Neymar. Nu fokuserar klubben helt på att säkra upp Kylian Mbappé, 22, på ett nytt kontrakt.

Den franske landslagsstjärnan har tidigare medgett att han reflekterar över sin framtid. Mbappés kontrakt löper ut sommaren 2022.

Nu skriver franska tidningen L´Equipe att Mbappé meddelat vissa personer i PSG:s ledning att han i dagsläget inte har någon avsikt att förlänga sitt kontrakt.

Mbappé ska dock varit tydlig med att han inte kommer försöka tvinga fram en försäljning i sommar, utan kommer respektera sitt avtal. Därför kan det istället bli en bosmanflytt nästa år.

Eric Gaillard/Bildbyrån

22-åringen vill ha garantier kring lagbygget för att omvärdera situationen. Mbappé känner inte att truppen är balanserad nog.

PSG har i sommar värvat Georginio Wijnaldum. Dessutom är Achraf Hakimi och Gianluigi Donnarumma väldigt nära att skriva på.

Den franska storklubben känner att man gjort stora ansträngningar inför nästa säsong.

Enligt uppgifterna är relationen mellan sportchefen Leonardo och Mbappé ansträngd och presidenten Nasser Al-Khelaifi har tagit över förhandlingarna.

Bildbyrån

PSG gillar inte hur Leonardo skött situationen med Mbappé och riskerar att få sparken på grund av det.

Real Madrid har länge varit ute efter Mbappé. De ska ha varit i kontakt med PSG - som dock meddelat att stjärnan inte är till salu, skriver L´Equipe.

Det innebär att PSG är säkra på att övertyga Mbappé att förlänga till slut eller att man är redo att tappa honom som bosman nästa sommar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com