Foto: Bildbyrån: Carl Sandin

Hannes Stiller ny assisterande tränare i IFK Göteborg

Publicerad: 2021-06-24 15:21 Allsvenskan

Sedan Ferran Sibila lämnade sin roll som assisterande tränare i IFK Göteborg har det funnits en lucka. Nu fylls den tillfälligt av Hannes Stiller.

I samband med att Mikael Stahre tog över IFK Göteborg lämnade även den assisterande tränaren Ferran Sibila sin roll. 

Sedan dess har Blåvitt inte haft någon assisterande tränare och det har ryktats om att Stahre velat plocka in någon utifrån.

Så blir dock inte fallet, Hannes Stiller har nu tagit klivet upp från akademin till A-laget på en tillfällig basis.

Carl Sandin/Bildbyrån

– Det fanns ett behov här nu och när jag fick frågan tänkte jag att det kunde vara kul. Om klubben tror att jag kan vara med och bidra och hjälpa till så är det bara roligt, säger Stiller till GP och fortsätter:

– Det är många olika konstellationer ja, men det är roligt. Jag känner ju till verksamheten ganska väl och vi försöker ju alltid från akademins håll att jobba tätt mot A-laget.

I nuläget är det alltså en tillfällig lösning men Stiller är öppen för en permanent flytt till A-laget.

Det är inget jag grubblar på nu utan tycker mest det är jättekul att vara här. 

– Jag väntar nog tills den frågan kanske kommer. Det är inget jag grubblar på nu utan tycker mest det är jättekul att vara här. Det är ju som sagt en väldig skillnad på att vara i akademin och att vara här. Jag har trivts väldigt bra i akademin också. Vi har en jättefin verksamhet där och det är roligt att utveckla både den och spelarna. Om det här skulle sluta med att jag får frågan att flytta upp permanent ... då får jag fundera på det då, avslutar han.

Stiller är i vanliga fall tränare för klubbens U19-lag tillsammans med Hjálmar Jónsson.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com