Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Officiellt: Björn Wesström lämnar AIK

Publicerad: 2021-06-24 08:43 Allsvenskan

Den allsvenska klubben AIK meddelar att Björn Wesström, klubbdirektör och vd, avslutar sin tjänst.

Björn Wesström har ett långt förflutet i AIK och började som ungdomskonsulent 1999. Därefter har han varit chefsscout, sportchef och de senaste åren klubbdirektör.

AIK meddelar på sin officiella hemsida att Wesström valt att lämna sin tjänst i klubben.

– Jag har bestämt mig för att göra något som jag upplevt få exempel av under mina snart 22 år i klubben; jag lämnar AIK Fotboll utan att det finns någon bakomliggande konflikt. Jag lämnar för att öppna möjligheten att få arbeta direkt med sportslig verksamhet, om det blir så får framtiden utvisa. AIK Fotboll mår bra bortsett den stora längtan att få återförenas med Sveriges mest passionerade hemmapublik och bortafölje, säger han till hemsidan och fortsätter:

– AIK Fotboll har topprankade akademier, seniorlagen har inlett seriespelet i nivå med de placeringsmål klubben har och ungdomsverksamheten växer i en takt som gör att behovet av fler fotbollsplaner är akut. I EM har landslagstruppen historiskt aldrig haft en starkare AIK-koppling än nu vilket jag känner stor stolthet inför. Arbetet med en gemensam vision för hela AIK Fotboll samt en ny hemvist pågår intensivt denna stund. Min bild är att styrelse och tjänstemän idag samverkar i en gemensam riktning på ett sätt jag inte upplevt under min tid i klubben, vilket jag vet kommer ha stor effekt i att öka klubbens slagstyrka på sikt. Med det konstaterat lämnar jag mitt hjärtas klubb i gott skick, vilket känns mycket bra.

AIK:s styrelseordförande Robert Falck kommenterar Wesströms beslut.

– Jag vill först och främst tacka Björn för hans insatser för AIK Fotboll under snart ett kvarts sekel och givetvis önskar jag honom all lycka i sina kommande sportsliga internationella uppdrag. Det känns bra och tryggt att Björn stannar hos oss säsongen ut, vilket ger oss möjligheten till en ordnad rekryteringsprocess som startar efter direkt efter sommarsemestern, säger han.

David Lind
david@fotbolltransfers.com