Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Sousa: "Isak är förmodligen Europas bästa kontringsspelare"

Publicerad: 2021-06-23 11:39 Utlandsproffs

Polens förbundskapten Paulo Sousa hymlar inte om att han fruktar Alexander Isak inför kvällens drabbning i sista gruppspelsmatchen i EM.

Alexander Isak, 21, har inlett EM strålande, trots att han ännu inte gjort något mål. Sverige leder gruppen inför kvällens avgörande mot Polen.

Polen behöver en seger för att gå vidare och för Sveriges del handlar det om vilket motstånd det blir i åttondelsfinalen.

Sverige är redan vidare, minst som en av de bästa treorna. Inför matchen hyllas Isak av Polens förbundskapten Paulo Sousa.

– Alexander Isak är en nyckel i de snabba, svenska omställningarna, säger Sousa enligt Sportbladet och fortsätter:

Christian Pfander/Bildbyrån

– Han är förmodligen Europas bästa kontringsspelare, med boll och utan boll. För att han är så snabb och har så fina individuella kvaliteter, speciellt en-mot-en men också en-mot-...tre om det finns ytor.

Polens mittfältaren Mateusz Klich passar också på ett berömma Isak, som till vardags spelar för Real Sociedad.

– Isak är självklart en spelare vi måste fokusera på. I matchen mot Slovakien dribblade han som han ville och var det största hotet i Sverige, säger Klich enligt Sportbladet.

Isak, som gjorde 17 mål på 34 matcher i La Liga i fjol, har på sistone kopplats ihop med klubbar som Real Madrid, Barcelona, Manchester City, Arsenal, Chelsea och Liverpool.

David Lind
david@fotbolltransfers.com