Foto: Leon Kuegeler/Bildbyrån

Uppgifter: Erling Håland överens med Real Madrid

Publicerad: 2021-06-22 09:47 Övriga Europa

Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland är ett hett villebråd. Norrmannen har nu nått en överenskommelse med Real Madrid, enligt uppgifter.

Barcelona, Chelsea, Manchester City och Manchester United är några av klubbarna som vill värva Erling Håland.

Men 20-åringen har siktet inställt på en annan klubb. Håland har bestämt sig för Real Madrid, enligt Sportitalias transferjournalist Alfredo Pedulla.

Den norske skyttekungen och Real Madrid har nått en överenskommelse gällande de personliga villkoren, enligt uppgifterna.

Nu måste den spanska giganten komma överens med Borussia Dortmund - som uttryckt att man inte vill sälja Håland i sommar.

Susana Vera/Bildbyrån

Håland har en utköpsklausul på 75 miljoner euro nästa år och Dortmund kräver hela 175 miljoner euro för att släppa honom nu.

Real Madrid är inte redo att matcha prislappen, men kan tänka sig att betala en bit över 100 miljoner euro för att knyta till sig Håland redan nu.

Pedulla skriver vidare att Lautaro Martinez, 23, är Real Madrids reservplan. Men även rivalen Atletico Madrid är sugna på Inters argentinske anfallare.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Men just nu fokuserar Real Madrid helt på Håland och hoppas kunna övertyga Dortmund att släppa honom, enligt uppgifterna.

David Lind
david@fotbolltransfers.com