Foto: Bildbyrån

Oscar Wendt: "Det är jättekul att vara tillbaka"

Publicerad: 2021-06-14 19:09 Allsvenskan

Oscar Wendt är tillbaka i IFK Göteborg efter 15 år utomlands. Nu uttalar han sig inför höstsäsongen.

I våras blev det officiellt att Oscar Wendt, 35, skulle återvända till IFK Göteborg inför höstsäsongen.

Vänsterbacken lämnade den allsvenska klubben 2006 för FC Köpenhamn innan han 2011 flyttade vidare till Borussia Mönchengladbach.

Totalt blev det 305 tävlingsmatcher för Bundesliga-klubben under tio år men nu blir det återigen spel i IFK Göteborg.

– Det är skitkul, jag är laddad som fan! Övertänd typ ... jag är jätteglad att vara tillbaka och det är precis lika kul idag som förra gången jag var här och tränade någon sommar. Eller första gången jag spelade här. Glädjen och lusten är om möjligt ännu större idag än då, säger Wendt till GP.

Christof Koepsel/Bildbyrån

Under dagen gjorde han sin första träning och motivationen inför återkomsten är på topp.

Jag vill vara med och påverka, spela och vinna.

– Jag ska vara bra och prestera, men framförallt ska jag vara en del av ett lag som fungerar och som är bra. Ett lag som representerar IFK Göteborg på bästa sätt och vinner fotbollsmatcher. Det är alltid laget för jaget, men givetvis måste jag själv prestera också. Jag ska inte komma hem och glida på någonting. Jag är här för att jag vill. Hade jag inte velat komma hem så kunde jag stannat två år till i Tyskland, men jag ville hem, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte mindre bara för att jag bytt Bundesliga mot allsvenskan. Jag vill vara med och påverka, spela och vinna. Det är därför jag är här.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com