Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Milos Milojevic: "Vi vill fortsätta spela offensiv fotboll"

Publicerad: 2021-06-14 15:10 Allsvenskan

Hammarbys nye tränare Milos Milojevic betonar det var ett enkelt val att hoppa på det nya uppdraget - och ämnar att spela en offensiv fotboll.

I fredags valde Hammarby IF att sparka huvudtränaren Stefan Billborn. Sent i går kväll presenterades Milos Milojevic som ersättare.

38-åringen har tidigare fört Mjällby AIF från Ettan Södra till Allsvenskan på två säsonger. Närmast ansluter han från Röda Stjärnan.

Milojevic var assisterande tränare till tidigare storspelaren Dejan Stankovic i den serbiska storklubben.

Milojevic, som signerat ett kontrakt över 2024, höll en presskonferens i dag.

– Det var allt sammantaget ett enkelt beslut för mig, säger han till Sportbladet och förklarar vad han vill förändra:

– Det har inte varit lika bra som det året som alla pratar om (2019). Det har varit upp och ner. Det är vad vi vill fixa, mer stabilitet. Det är mycket som vi kan göra bättre med laget. Som att göra det mer kompakt, avstånden och massa olika defensiva saker. Vissa principer i anfallsspelet också.

Christian Örnberg/Bildbyrån

Hammarby har släppt in en hel del mål under säsongsinledningen. Milojevics grundinställning är dock en attackerande fotboll.

– Vi vill fortsätta spela offensiv attackfotboll där vi kontrollerar matcherna. Men självklart vill vi inte släppa in två mål varje match. Försvaret är en lagsyssla, alla måste delta och det handlar mer om mentalitet och disciplin än om skicklighet. Därför är det troligtvis den enklaste delen i fotboll och något du borde kunna göra. Jag vet att det är som roligast när man vinner matcher, säger han till Sportbladet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com