Foto: David Klein/Bildbyrån

Barnes: "Liverpool behöver inte köpa Håland"

Publicerad: 2021-06-14 13:59 England

Liverpools tidigare stjärna John Barnes tror inte på någon prestigevärvning i sommar - såvida inte någon av stora spelarna lämnar.

Sadio Mané och Mohamed Salah har under en längre tid kopplats ihop med andra storklubbar runtom i Europa, i synnerhet i Spanien.

Tidigare rapporter har dock gjort gällande att Liverpool planerar att behålla båda inför nästa säsong.

John Barnes uttrycker nu att Jürgen Klopp inte behöver värva Erling Håland från Borussia Dortmund eller någon annan eftertraktad spelare.

– Jag ser inte att Liverpool gör en prestigevärvning i sommar, såvida inte en av deras stjärnspelare lämnar. Att ha Virgil van Dijk tillbaka i form är som ett nyförvärv. Ibrahima Konaté har kommit in för att spela tillsammans med honom, och Liverpool har fortfarande Joel Matip och Joe Gomez. När Liverpool väl får tillbaka sina försvarare och mittfältare, så länge de behåller kärnan i laget, har de vad de behöver, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

Leon Kuegeler/Bildbyrån

– Med värvningen av Konaté, Diogo Jota, som kan spela i fronttrion eller mittfältet, och spelare som Divock Origi, Xherdan Shaquiri och Alex Oxlade-Chamberlain fortfarande i truppen, såvida inte Liverpool tappar spelare är det svårt att avgöra vad de behöver. Det finns lag, som till exempel Arsenal, som behöver hämta spelare som går direkt in i laget. Liverpool behöver inte det. De behöver inte köpa en Erling Håland för att komma in i laget, såvida de inte tappar någon i startelvan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com