Foto: Adam Davy/Bildbyrån

Strachan: "Gilmour lyssnade inte på mitt råd"

Publicerad: 2021-06-14 10:41 England

Skottlands tidigare förbundskapten Gordon Strachan berättar att Chelseas jättetalang Billy Gilmour nobbade hans transferråd.

Den skotske jättetalangen Billy Gilmour, 20, lämnade Rangers FC för Chelsea som tonåring sommaren 2017.

Gordon Strachan, tidigare skotsk landslagsman och förbundskapten, berättar att han uppmanade mittfältaren att vänta med en flytt.

– Alla bad mig att prata med honom för att behålla honom i Skottland. Jag hade det samtalet och det fungerade inte! Jag kommer ihåg att jag träffade honom på Hampden också och han var bara en liten, mager pojke, men han var fast besluten att följa sin egen väg, inte vad tränare sa till honom. Han var runt 15, jag är på väg till Chelsea, säger han till Goal.com och fortsätter:

Russell Cheyne/Bildbyrån

– Det kan vara läskigt. Jag hade en chans att gå till Manchester United som en ung pojke och jag gick till Dundee vid 16. Lyckligtvis fick jag chansen igen som en man. Om du tittar på det kan du komma till toppen på många olika sätt. Det är upp till dig hur du gör det. Det kommer att finnas hinder men du slår dig igenom det. Titta på alla dessa spelare som Harry Kane, Phil Foden, Andy Robertson och John McGinn, de hade alla olika problem i sitt liv men klarade det. Kane gjorde det på lån, eller var som Phil Foden och stanna och titta på de stora spelarna. Han har själv blivit en lysande fotbollsspelare. Det finns inget bestämt sätt att nå toppen.

Billy Gilmour, som är med i Skottlands EM-trupp, spelade elva tävlingsmatcher för Chelsea den gångna säsongen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com