Foto: Bildbyrån

Officiellt: Milos Milojevic tar över Hammarby

Publicerad: 2021-06-13 23:04 Allsvenskan

Hammarby IF har hittat sin ersättare till Stefan Billborn. Milos Milojevic plockas in från serbiska storklubben Röda Stjärnan.

Hammarby IF meddelar på sin officiella hemsida att Milos Milojevic blir ny huvudtränare efter Stefan Billborn.

Milojevic, som tidigare gjort succé i Mjällby AIF, ansluter från Röda Stjärnan, där han varit assisterande tränare.

– Det var viktigt för oss att få in en tränare med internationell erfarenhet samtidigt som han är uppdaterad på svensk fotboll. Milos är tydlig i sitt ledarskap, liksom i sin spelidé och i sin kravställning på spelartruppen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson till hemsidan och fortsätter:

Ludvig Thunman/Bildbyrån

– Han är skolad i den serbiska fotbollen, och har därefter gjort många år på Island, som spelare, och framför allt som ledare där han sett till att skaffa sig en djup och bred utbildning. I och med sin tid i Mjällby kan han också svensk fotboll. Erfarenheterna han skaffat sig från de olika fotbollskulturerna avspeglar sig i hans ledarskap, och hur han tar sig an människor.

Milojevic har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

– Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften. Det är samtidigt ett stort ansvar att ha den här positionen i en klubb med de ambitioner Hammarby har. Hammarby vill fortsätta utvecklas och ta flera titlar, vilket matchar mina ambitioner, säger han till hemsidan.

– Det är en stor utmaning, men i en bra miljö med stor potential. Min uppgift är att utveckla spelet och samtidigt utveckla spelare, och jag ser fram emot att vara med och bidra till den resa Hammarby är inne på, fortsätter Milojevic.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com