Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

PSG överens med Donnarumma - läkarundersöks i helgen

Publicerad: 2021-06-12 00:30 Italien

Milans italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma, 22, kan bli klar för Paris Saint-Germain redan i helgen. Parterna är muntligt överens om de personliga villkoren.

Milan har tidigare bekräftat att Gianluigi Donnarumma lämnar som bosman i sommar då parterna inte lyckats komma överens om ett nytt kontrakt.

Juventus och Barcelona är två av klubbarna som visat intresse. Men sedan några dagar tillbaka står det klart att Paris Saint-Germain är väldigt nära en värvning av Donnarumma.

Nu skriver transferexperten Fabrizio Romano att Donnarummas agent Mino Raiola nått en muntlig överenskommelse med PSG om ett kontrakt till 2026.

Advokaterna är nu inkopplade för att slutföra kontraktsskrivningen. PSG har dessutom planerat en läkarundersökning de närmaste dagarna.

Alberto Lingria/Bildbyrån

Sportitalia och Sky Sport Italia uppger också att Raiola är helt överens med PSG och att Donnarumma kommer genomgå läkarundersökningen under helgen.

Den italienske landslagsmålvakten, som stod i EM-premiären mot Turkiet (vinst 3-0), väntas tjäna upp till 60 miljoner euro över fem år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com