Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Piqué om Håland: "Hoppas han kommer till Barcelona"

Publicerad: 2021-06-11 16:37 Spanien

Barcelonas mittback Gerard Piqué flörtar med Dortmunds skyttekung Erling Håland och betonar att han aldrig kommer representera en annan klubb.

Den norske landslagsstjärnan Erling Håland, 20, jagas av flera av de allra största klubbarna i Europa efter succén i Borussia Dortmund.

Den tyska klubben har betonat att skyttekungen inte är till salu i sommar. Det innebär att enbart ett "rejält" bud kan få Dortmund att ändra inställning.

Det ryktas om att Dortmund kräver mellan 150 och 200 miljoner euro för en affär i år. Nästa sommar har Håland en utköpsklausul på 75 miljoner euro.

Barcelona är en av klubbarna som vill knyta till sig Håland. En som vill se övergången bli av är Gerard Piqué, 34.

– Jag har ingen aning, jag hoppas att han kommer (till Barcelona), säger han i ett samtal med YouTubern Ibai Llanos enligt Marca och fortsätter:

Marcelo Del Pozo/Bildbyrån

– De stora spelarna borde vara med oss, men det är ett beslut för klubben att fatta. De kommer veta.

Piqué kommenterar även sin egen framtid.

Jag skulle inte ha motivation att bära en annan tröja.

– Den dagen jag slutar spela för Barcelona kommer jag att lämna fotbollen, jag kommer aldrig att gå till ett annat lag, säger Piqué och fortsätter:

– Om de inte vill ha mig, om (Ronald) Koeman säger till mig att jag inte kommer att stanna, så är det över. Jag brinner bara för att spela för Barcelona. Jag skulle inte ha motivation att bära en annan tröja.

Mittbacken tror slutligen att nyförvärvet Sergio Agüero, 33, kommer lyckas i Barça.

– Jag kom redan bra överens med honom. I åratal har vi alltid varit anslutna på sociala medier. Jag spelade U20-VM mot honom, för vi är från samma generation. Leo (Messi) talar mycket bra om honom, säger Piqué.

FC Barcelona
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!