Foto: Kai Pfaffenbach/Bildbyrån

Xavi: "Vill vara tydlig med att jag känner mig redo för Barcelona"

Publicerad: 2021-06-11 14:10 Världen

Al Sadds tränare Xavi hymlar inte om att han kände sig redo för Barcelona - som dock valde att behålla Ronald Koeman inför nästa säsong.

Barcelona sonderade terrängen de senaste veckorna. Men till slut bestämde sig presidenten Joan Laporta för att satsa vidare på Ronald Koeman.

Xavi pekades ut som en av favoriterna vid ett eventuellt tränarskifte. Barça-ikonen, som förlängt sitt kontrakt med qatariska Al Sadd, antyder att han hade hoppat på uppdraget i sommar.

– Jag är alltid på marknaden. Jag vill vara tydlig med att jag känner mig beredd att träna Barça, även om media och andra sektorer säger det motsatta, säger Xavi enligt Sport.

– Jag har inte pratat med Laporta på tre eller fyra månader, han har bestämt att det bästa är att Koeman fortsätter vara ansvarig och man måste respektera det. Jag har en mycket bra relation med Joan.

Pablo Morano/Bildbyrån

Xavi betonar att han inte var knuten till Victor Font i presidentvalet.

– Jag bestämde mig för att hålla mig fri från alla kandidater. Jag pratade med Font och Laporta och var tydlig med att jag inte skulle positionera mig själv, att jag inte skulle vara "aktiv". Jag förklarade för dem vad min idé om framtidens Barça var, säger han.

Albert Gea/Bildbyrån

– Jag vet inte när det kommer att hända, jag har inte bråttom. Jag är beredd och sanningen är att jag inte föreställde mig att jag skulle ha haft två erbjudanden att ta över laget vid denna tidpunkt (från Font och tidigare Josep Maria Bartomeu), fortsätter Xavi.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com