Foto: Bildbyrån

Real Madrid förnyar jakten på Robert Lewandowski?

Publicerad: 2021-06-11 13:27 Övriga Europa

Robert Lewandowski har öppnat för att lämna Bayern München. Real Madrid kan göra ett nytt försök med stjärnan, om man inte lyckas värva Erling Håland, enligt uppgifter.

Den polske landslagsstjärnan Robert Lewandowski, 32, har tillbringat sex framgångsrika säsonger i Bayern München.

De senaste veckorna har det spekulerats en hel del om att hans agent pushar för en flytt. Lewandowski själv öppnade nyligen för en flytt.

– Jag förblir öppensinnad. Jag trivs väldigt bra i Bayern, staden är fantastisk, det är en fantastisk klubb, sa han till Canal + och fortsatte:

– Jag är alltid nyfiken på att lära mig ett nytt språk, en ny kultur. Men om det kommer att vara med fotbollen eller efter min karriär, det vet jag inte ens jag.

Nu skriver spanska tidningen AS att Lewandowski känner att det är dags att uppleva en ny liga och kultur samt att Real Madrid kan göra ett nytt försök.

Real Madrid anser att Lewandowski vore den perfekta värvningen om man inte lyckas knyta till sig Erling Håland, enligt uppgifterna. 20-åringen ser just nu ut att stanna i Borussia Dortmund en säsong till. 

Andreas Gebert/Bildbyrån

Lewandowski har tidigare även kopplats ihop med klubbar som Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain och Barcelona. Hans kontrakt sträcker sig till sommaren 2023.

Bayerns avgående vd Karl-Heinz Rummennige har tidigare uttryckt att Lewandowski inte kommer säljas. Tyska Bild har dock tidigare hävdat att ett bud på 60 miljoner euro kan få Bayern att sälja.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com