Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Officiellt: Erik Berg avslutar karriären

Publicerad: 2021-06-11 10:40 Allsvenskan

Djurgårdens nyckelspelare Erik Berg, 32, väljer att lägga skorna på hyllan på grund en spökande knäskada.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att tidigare landslagsmannen Erik Berg avslutar karriären.

– Det här känns otroligt vemodigt. Det har tagit lång tid att komma fram till beslutet men det är dags att tacka för sig. Jag lägger upp mina skor på den beryktade hyllan, säger 32-åringen till hemsidan och fortsätter:

– Det har varit ganska tungt. Jag har gett allt, det sista jag hade både mentalt och fysiskt. Men jag får inte ordning på det där knäet och då känns det inte rättvist varken mot mig själv eller föreningen att jag fortsätter. Så det är dags att tacka för sig nu.

Jag kommer inte att spela någon fotboll alls.

Berg är tydlig med att han inte heller kommer spela på lägre nivå.

– Jag kommer inte att spela någon fotboll alls. Det känns tyvärr som att mitt knä inte klarar det längre. Så jag får väl se till att hitta något annat att göra, säger han.

32-åringen har haft problem med båda knäna.

– Nu senast har det varit vänsterknäet som har varit det stora problemet. Högerknäet var ju inte bra för ett par år sedan men det har vi fått fin ordning på här i Djurgården. Det är jag väldigt glad över för det kommer ett liv efter fotbollen då man vill kunna röra på sig, säger Berg.

Förutom spel i Djurgården och landslaget har Berg representerat Falkenbergs FF, GAIS, Malmö FF, Gent och FC Köpenhamn.

Framför allt är jag väldigt stolt och tacksam att jag har fått hålla på med fotboll professionellt så länge.

Niklas Larsson/Bildbyrån

– Det har blivit många härliga minnen. Framför allt är jag väldigt stolt och tacksam att jag har fått hålla på med fotboll professionellt så länge. Det har varit en fantastisk tid med häftiga upplevelser där spel i EM, SM-guld och danska guld har betytt väldigt mycket för mig. Det blev en del titlar och det kommer jag att se tillbaka på med stor värme längre fram, summerar Erik som är glad och tacksam över att han fått vara en del av Djurgården, även om sejouren inte riktigt blev som han tänkt sig, säger Berg.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson förstår Bergs beslut.

– Erik har ju varit väldigt otursförföljd, han har haft två jobbiga år kan man ju tydligt konstatera. Vi hade en diskussion i vintras och vi var beredda att ge det en chans. Sedan har vi under de sista veckorna insett att det här inte kommer att gå vägen, så i dialog med Erik väljer vi att avsluta kontraktet i förtid, säger han till hemsidan.

Kenta Jönsson/Bildbyrån

– Det är klart att det är tråkigt och vi vet ju vilken kapacitet som fotbollsspelare Erik har när han är frisk. På så sätt känns det synd att vi inte kunnat ta del av hans skicklighet till fullo under hans tid hos oss. Men så här kan det bli ibland i livet och Erik har gjort ett fantastiskt intryck både som spelare och person, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com