Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Officiellt: Hammarby sparkar Stefan Billborn

Publicerad: 2021-06-11 09:44 Allsvenskan

Trots cupguld får Stefan Billborn lämna sitt uppdrag som huvudtränare. Det bekräftar Hammarby IF på fredagen.

Hammarby IF skriver på sin officiella hemsida att man avslutar samarbetet med huvudtränaren Stefan Billborn efter 3,5 år.

– Vi har tagit ett beslut att göra en förändring på chefstränarposten. Det innebär att Stefan Billborn lämnar sitt uppdrag, och att Hammarby Fotboll kommer att presentera en ny chefstränare inom kort. Det här beslutet har tagits efter en längre tids utvärdering och det var inget lätt beslut att ta. Stefan är och har varit en mycket omtyckt medarbetare, och han har gjort ett viktigt arbete för oss. Vi har dock gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger ordföranden Richard von Yxkull till hemsidan.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson kommenterar också beslutet.

Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling.

– Stefan är en oerhört skicklig fotbollstränare som åstadkommit mycket under sin tid hos oss. Med sin professionalism och öga för detaljer har han tagit vårt spel till en ny nivå, och inte minst lett oss till Hammarbys första titel på 20 år. Tittar vi på var vi befann oss sportsligt när vi tog in Stefan 2018 jämfört med var vi är i dag så har han uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, och vi kommer att ta in någon som kan bygga vidare på det Stefan tillsammans med den övriga ledarstaben lagt grunden till, säger han till hemsidan.

Ludvig Thunman/Bildbyrån

Hammarby jobbar nu intensivt med att hitta en ny huvudtränare.

Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater.

– Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut, säger Richard von Yxkull till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!