Foto: Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

Antonio Conte förklarar - därför fick Tottenham nobben

Publicerad: 2021-06-10 11:25 Italien

Inters tidigare tränare Antonio Conte förklarar varför han inte tackade ja till engelska Tottenham.

Antonio Conte förde Inter till sitt första ligaguld på elva år den gångna säsongen. Därefter gick parterna skilda vägar.

Den italienske tränaren uppskattade inte att ägaren ville sälja spelare för att balansera ekonomin, och valde därför att lämna.

Tottenham arbetade hårt för att knyta till sig Conte och parterna kom långt i förhandlingarna. Men till slut fick engelsmännen nobben. Deras projekt övertygade inte.

Om det finns något som inte övertygar mig föredrar jag att inte acceptera, oavsett pengar.

– Generellt gillar jag utmaningar och jag har accepterat många under min karriär. Till och med de bästa klubbarna jag tränat var aldrig favoriter när jag kom. Om det finns något som inte övertygar mig föredrar jag att inte acceptera, oavsett pengar, säger Conte till Gazzetta dello Sport.

Conte kommenterar även uppbrottet med Inter.

– Vad jag kan säga är att mitt projekt aldrig förändrats, men det skulle vara nonsens att diskutera detta nu. Jag vill inte skapa problem eller prata om transfers. Jag respekterar (presidenten Steven) Zhang och tackar honom för att han valde mig. Jag älskar Inter, klubben och deras fans, säger han.

– Jag önskar Simone Inzaghi all lycka, för han är en mycket begåvad och ambitiös tränare. Jag önskar Nerazzurri all lycka, fortsätter Conte.

Alberto Lingria/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com