Foto: Phil Noble/Bildbyrån

Wijnaldum om flytten från Liverpool: "Kommer förklara efter EM"

Publicerad: 2021-06-10 10:28 England

Georginio Wijnaldum är nära att skriva på för Paris Saint-Germain. Mittfältaren berättar att han kommer förklara sin flytt från Liverpool efter EM.

Den holländske landslagsmannen Georginio Wijnaldum, 30, lämnar Liverpool som bosman. Det såg länge ut att bli Barcelona för mittfältaren.

Men i sista stund kapade Paris Saint-Germain affären genom att erbjuda Wijnaldum en dubbelt så hög lön jämfört med Barça.

30-åringen berättar för Voetbal International att sista ligamatchen med Liverpool var emotionell.

– Jag är fortfarande känslomässig, för i det ögonblicket inser du: det var min sista match för Liverpool. Det faktum att många spelare före mig lämnat och inte fått något liknande (hyllningar) gör det speciellt för mig, säger han.

Peter Powell/Bildbyrån

Wijnaldum menar att det finns orsaker till att han inte accepterat en förlängning med Liverpool. Han kommer förklara sig senare i sommar.

Det händer saker bakom kulisserna som du inte kan påverka som spelare.

– Det finns många fans som frågar mig varför jag inte bara accepterade erbjudandet från Liverpool att förlänga mitt kontrakt. Men naturligtvis är det inte bara det. Det handlar om mycket mer än så. Det händer saker bakom kulisserna som du inte kan påverka som spelare. Jag kommer att förklara det efter turneringen (EM), för nu är det bara Orange (Holland) som räknas, säger han.

– Vad jag vill säga är att folket på träningskomplexet, personalen i klubben och mina medspelare gärna ville behålla mig. Jag berättade lite för dem. Därefter förstod de mitt beslut helt. Det är viktigt för mig, fortsätter Wijnaldum.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com