Foto:

Officiellt: Peter Gwargis klar för Malmö FF

Publicerad: 2021-06-04 16:00 Allsvenskan

Peter Gwargis lämnar Brighton & Hove Albion. Den offensiva mittfältaren har skrivit på för Malmö FF, bekräftar klubben i dag.

Malmö FF bekräftar att Peter Gwargis är deras senaste nyförvärv. 20-åringen värvas från engelska Brighton & Hove Albion.

Kontraktet med MFF träder i kraft den 1 juli och gäller över 2024, meddelar klubben på sin hemsida.

– Peter slog igenom när han var väldigt ung så det är en spelare som vi har haft koll på ett bra tag. Det vi har sett och hört från hans tid i England har varit positivt. Han är en väldigt spännande spelare med bra speluppfattning som är skicklig på att vika in och komma till avslut med sin fina vänsterfot, säger sportchefen Daniel Andersson i en kommentar till klubbens hemsida.

Gwargis ser fram emot sitt nya äventyr.

– Jag är otroligt glad och stolt över att skriva på för en klubb som Malmö FF. Är man från Sverige så vet man vilka Malmö FF är. Det är den största klubben i Sverige med många titlar och lång historia. Det finns en vinnarkultur här som jag känner igen mig i och brinner för. Jag kommer att försöka bidra med min kreativitet och mål och assist i den sista tredjedelen, säger han och fortsätter:

– Tiden i England var väldigt lärorik. Jag har mognat som människa och som spelare. Det är högre tempo och högre krav i England och det kommer jag ta med mig hit till MFF. Jag är redo att ta nästa kliv och längtar tills jag får dra på mig den himmelsblå tröjan.

Gwargis har ett förflutet i Jönköpings Södra IF, som han lämnade för Brighton 2018.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com