Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Officiellt: Björn Paulsen klar för Hammarby

Publicerad: 2021-06-04 07:58 Allsvenskan

Den danske mittbacken Björn Paulsen återvänder till Hammarby. Han ansluter från tyska FC Ingolstadt 04.

Hammarby IF bekräftar i sin podcast "Just idag!" att Björn Paulsen, 29, återvänder till klubben.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka. Samtidigt är det lite emotionellt. Det har varit lite galet de här två och ett halvt åren, dels på grund av skriverier i media, men framför allt alla Hammarbyfans som hört av sig och vill att jag ska komma tillbaka. Jesper och jag har hela tiden hållit kontakten, och nu när mitt kontrakt i Tyskland gått ut och Hammarby vill ha mig tillbaka var tajmingen perfekt, och jag ser verkligen emot att få spela för Hammarby igen, säger dansken i podden enligt officiella hemsidan.

Dansken ansluter som bosman från FC Ingolstadt 04 - som nyligen tog steget upp till 2. Buundesliga.

Med Björn vet precis vad vi får in. Han är seriens bästa huvudspelare både offensivt och defensivt, han kan spela på flera positioner och bidrar med attityd och hjärta i sitt spel.

Paulsen spelade för Hammarby säsongerna 2017 och 2018. Han spelade 58 allsvenska matcher. 29-åringen har nu signerat ett kontrakt över 2024.

– Med Björn vet precis vad vi får in. Han är seriens bästa huvudspelare både offensivt och defensivt, han kan spela på flera positioner och bidrar med attityd och hjärta i sitt spel, och jag är ganska säker på att vi får en bättre version honom än när han var här senast. Vi har haft kontakt kontinuerligt sedan han lämnade och vi kände att det var rätt läge nu. Han vill till Hammarby och vi vill ha honom, och det här visar på vad vi vill med klubben detta år och framåt, säger sportchefen Jesper Jansson till hemsidan.

Ludvig Thunman/Bildbyrån
David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!