Foto: Neil Hall/Bildbyrån

Zola hyllar Mount: "Han har blivit en komplett spelare"

Publicerad: 2021-06-01 11:45 England

Mason Mount, 22, har varit lysande för Chelsea. I helgen fick han kröna säsongen som mästare i Champions League. Nu hyllas han av ikonen Gianfranco Zola.

Mittfältaren Mason Mount, 22, har tagit en ordinarie tröja i Chelsea.

Den här säsongen har engelsmannen bidragit med nio mål och lika många framspelningar på 54 framträdanden för Londonklubben i alla tävlingar. Nu hyllas han av Chelsea-ikonen Gianfranco Zola.

– Han har blivit en komplett spelare. Han kan anfalla, göra mål, assistera och försvara, säger han till talkSPORT och fortsätter:

– Det är nödvändigt i modern fotboll. Tidigare, om du kunde göra mål så räckte det, men om du vill bli framgångsrik nu måste du arbeta hårt. Vi såg det häromdagen (i Champions League-finalen).

Adam Holt/Bildbyrån

Zola var även pigg på att hylla miljardsatsningen inför säsongen, Kai Havertz, och hans insats, samt position, i finalen.

– Kai förvånade oss häromdagen. Ingen har någonsin tvivlat på hans kvaliteter när det gäller teknik och intelligens. Men det kändes som att han inte hade hittat sin rätta position på planen och inte påverkade spelet lika mycket. Han visade att folk hade fel.

David Ramos/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com