Foto: Bildbyrån

Hamad tillbaka i Sverige - öppnar för Örebro SK

Publicerad: 2021-05-28 16:45 Allsvenskan

Jiloan Hamad, 30, lämnar kroatiska HNK Gorica. Nu uttalar han sig om framtiden och öppnar för allsvenska Örebro SK.

Den ex-allsvenske stjärnan Jiloan Hamad, 30, har tillhört kroatiska HNK Gorica de senaste två säsongerna.

Men sista maj löper kontraktet ut - och Hamad har redan bekräftat att det inte blir någon fortsättning.

Nu skriver Nerikes Allehanda att mittfältaren är tillbaka i Sverige. 30-åringen landade i Örebro under torsdagen. Vilket givetvis får Örebro SK:s supportrar att drömma.

– Det har varit några stökiga dagar, mycket att avsluta och fixa med när man ska flytta. Och så blev det grillfest direkt när jag kom från flygplatsen (skratt). Så min semester börjar på riktigt i dag, säger han till NA-sporten.

Jag vet att det i slutet av dagen kommer att finnas intressanta erbjudanden på bordet.

Hamad är född och uppvuxen i Örebro. Han har tidigare berättat att han önskar representera Örebro SK i Allsvenskan en dag. Och på den fronten har ingenting ändrats - det berättar han för tidningen.

– Jag önskar att spela i ÖSK en dag. Det är min hemstad, och jag har alltid följt ÖSK. Men om det blir nu eller senare kan jag inte svara på. Just nu är det semester, och jag har inte bråttom in i något nytt. Jag vill ta en tid på mig att landa, och se vad som finns på marknaden, säger Hamad till NA.

– Vi får se var det landar om några veckor. Jag vet att det i slutet av dagen kommer att finnas intressanta erbjudanden på bordet. Blir det ett nytt äventyr utomlands så är det så, men om det slutar med att jag väljer Allsvenskan så finns ÖSK absolut med i diskussionen. Jag kommer att träffa Axel Kjäll i veckan och kolla läget. Vi har en jättebra kontakt, fortsätter mittfältaren.

Johan Bernström/Bildbyrån

Hamad gjorde tre mål och fyra assist på 27 framträdanden för HNK Gorica i den kroatiska högstaligan den här säsongen. Nu är han tillgänglig som bosman. 

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com