Foto: Frank Peters/Bildbyrån

Officiellt: Ibrahima Konaté klar för Liverpool

Publicerad: 2021-05-28 14:03 England

Liverpool har gjort sin första värvning inför nästa säsong. Den franske mittbacken Ibrahima Konaté ansluter från RB Leipzig.

Liverpool bekräftar på sin officiella hemsida att Ibrahima Konaté, 22, är klar för klubben. Han köps loss från RB Leipzig.

– Jag är väldigt glad att komma till en så massiv klubb som Liverpool. Det är ett riktigt spännande ögonblick för mig och min familj och jag ser verkligen fram emot att träffa mina nya lagkamrater, staben och komma igång med detta nya kapitel, säger Konaté till hemsidan och fortsätter:

– Just nu är mitt fokus på U21-EM med Frankrike, men efter denna turnering vet jag att jag kommer till ett av de bästa lagen i världen och det ger mig en fantastisk känsla. Jag har arbetat väldigt hårt i många år för att komma till den här punkten, men jag vill tacka alla i RB Leipzig och alla människor jag arbetade med där - tränarna, mina lagkamrater, staben och särskilt fansen.

Enligt flera brittiska medier landar prislappen på 35-36 miljoner pund och att Konatés kontrakt sträcker sig över fem år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com