Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Raiolas krav - Donnarumma har redan tagit farväl

Publicerad: 2021-05-25 11:07 Italien

Mino Raiolas skyhöga krav har satt stopp för en förlängning med Milan och Gianluigi Donnarumma tog farväl av sina lagkamrater efter matchen mot Atalanta, enligt uppgifter.

Milan är ytterst nära att göra klart med den franske landslagsmålvakten Mike Maignan - som redan påbörjat sin läkarundersökning.

25-åringen väntas signera ett femårskontrakt med den italienska storklubben inom kort. Han ansluter från franska mästarna Lille.

Värvningen görs eftersom Gianluigi Donnarumma, 22, sitter på ett utgående kontrakt och parterna har inte lyckats komma överens om en förlängning.

Nu kommer Tuttosport med nya uppgifter gällande förhandlingarna. Förutom att Mino Raiola krävt en ny årslön på 10 miljoner euro har agenten begärt ett rejält arvode till sig själv.

Joel Marklund/Bildbyrån

Tidningen skriver att Raiola begärt mellan 15 och 20 miljoner euro i arvode för att den italienske landslagsmålvakten ska förlänga med Milan.

Milan har inte haft någon avsikt att gå med på en sådan överenskommelse då det skulle innebära att de "köper" sin egen spelare.

MilanNews rapporterar samtidigt att Donnarumma redan tagit farväl av sina lagkamratet. Detta ska målvakten ha gjort efter segern mot Atalanta i söndags.

Donnarumma har starkt kopplats ihop med klubbar som Juventus och Paris Saint-Germain. Men det ryktas även om Manchester United och Barcelona.

David Lind
david@fotbolltransfers.com