Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Uppgifter: Milan värvar Maignan - Donnarumma väntas lämna

Publicerad: 2021-05-24 18:36 Italien

Milan är fortfarande långt ifrån en förlängning med Gianluigi Donnarumma. Nu har man istället gjort klart med Lilles målvakt Mike Maignan, enligt uppgifter.

Milan har under en längre tid försökt förlänga med den italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma.

Det har rapporterats att Champions League-spel krävs för att övertyga 22-åringen att stanna i Milan.

I går säkrade Milan spel i den största av alla klubblagsturneringar. Men nu skriver Calciomercato.com att det inte hjälper.

Milan ska ha haft nya samtal med agenten Mino Raiola på måndagen, men ännu finns ingen lösning i sikte.

Joel Marklund/Bildbyrån

Milan och Raiola står fortfarande långt ifrån varandra gällande en förlängning för Donnarumma. Därför har klubben valt att säkra upp en ersättare.

Enligt den italienska sajten är Lilles målvakt Mike Maignan, 25, klar för Milan. Prislappen landar på 15 plus 3 miljoner euro.

Manuel Blondeau/Bildbyrån

Fransmannen väntas signera ett femårskontrakt med Milan värt 3 miljoner euro per säsong. Milan väntas bekräfta värvningen av Maignan de närmaste dagarna.

Maignan har precis blivit ligamästare med Lille och är uttagen till Frankrikes EM-trupp. 25-åringen har spelat totalt 48 tävlingsmatcher den här säsongen.

Donnarumma i sin tur har kopplats ihop med klubbar som Juventus, Paris Saint-Germain och Barcelona.

Om 22-åringen skulle ångra sig och välja att stanna i Milan kommer han bli backup till Maignan, enligt uppgifterna. Men det mesta tyder på en bosmanflytt.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com