Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

AS: Raiola kan ta Donnarumma till Barcelona

Publicerad: 2021-05-21 11:30 Italien

Gianluigi Donnarumma kommer att lämna Milan vid missat Champions League-spel och Mino Raiola har erbjudit Barcelona att värva målvakten, enligt spanska AS.

Den italienske landslagsmålvakten Gianluigi Donnarumma, 22, är ett hett villebråd på transfermarknaden. I synnerhet då han är tillgänglig som bosman.

Milan har under en längre tid försökt förlänga med Donnarumma, men har ännu inte lyckats komma överens med hans agent Mino Raiola om villkoren.

Det har länge rapporterats att 22-åringen inte vill stanna om Milan missar att kvalificera sig till Champions League nästa säsong.

Milan hade ett gyllene läge att säkra en plats bland topp fyra i Serie A förra helgen. En vinst hemma mot Cagliari behövdes, men matchen slutade 0-0.

Joel Marklund/Bildbyrån

Nu måste Milan besegra Atalanta borta i sista omgången för att med all säkerhet hamna bland de fyra främsta. I annat fall kan både Napoli och Juventus passera, om de vinner sina matcher.

Den spanska tidningen AS skriver nu att Raiola erbjudit Barcelona och sin gode vän Joan Laporta att värva Donnarumma, men enbart om Milan missar Champions League.

För Barcelonas del skulle det kunna bli en gynsamm ekonomisk lösning eftersom en försäljning av tyske målvakten Marc-André ter Stegen, 29, kan generera stora pengar medan Donnarumma ansluter som bosman.

Alexandre Dimou/Bildbyrån

Det är ingen hemlighet att Barcelona har stora skulder och behöver sälja spelare i sommar för att kunna spetsa truppen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com