Foto: Bildbyrån

Anton Tinnerholm öppnar för Malmö FF i framtiden

Publicerad: 2021-05-20 10:08 Utlandsproffs

Anton Tinnerholm trivs utmärkt i New York City och USA. Men högerbacken utesluter inte en återkomst i Malmö FF längre fram.

Anton Tinnerholm, 30, lämnade Malmö FF efter säsongen 2017. Sedan dess har han sparkat boll i Major League Soccer.

Högerbacken blev snabbt en publikfavorit i New York City och har kontrakt över säsongen 2022.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Tinnerholm att han trivs väldigt bra i USA, men att han har ett starkt band till Malmö.

– Jag älskar den amerikanska kulturen och att bo här, men jag känner mig mest som svensk. Fast allra mest är jag "malmöit" som vi sa i Malmö, säger han.

30-åringen jämför MLS och Allsvenskan.

– Tempot är högre här. Det går mycket fram och tillbaka. Till Malmö kom många lag och försvarade med hela laget på egen planhalva. Här är det mer öppet, en roligare liga där det händer mycket. Här finns individuellt bättre spelare. Lönetaket gör att trupperna inte är lika breda, i Europa är mer alla på samma nivå. Men några tjänar bättre och förväntas vara bättre, säger han till Sydsvenskan.

Tinnerholm hymlar inte om att han kan tänka sig att återvända till Malmö FF i framtiden.

– Ja, givetvis. Sen vet du inte om det händer eller när det händer. Jag har bara bra minnen, säger han till Sydsvenskan.

Christian Örnberg/Bildbyrån

Tinnerholm har hunnit göra två assist på fyra ligamatcher för New York City den här säsongen. Han missade den femte omgången på grund av en skada.

David Lind
david@fotbolltransfers.com