Foto: Alkis Konstantinidis/Bildbyrån

Arteta om Leno och Willian: "De har kontrakt med oss"

Publicerad: 2021-05-18 14:05 England

Bernd Leno, 29, och Willian, 32, har placerats i andra klubbar. Nu bemöter Arsenals manager Mikel Arteta ryktena.

Tyske landslagsmålvakten Bernd Leno, 29, och brasilianske yttermittfältaren Willian, 32, har ryktats lämna Arsenal i sommar.

Men båda har kontrakt med Londonklubben till och med 2023 - och Mikel Arteta har inga som helst planer på att göra sig av med spelarna.

Arsenalmanagern får frågor om Willian, som skrev på för klubben i somras, och brasilianarens framtid på Emirates Stadium:

Rodolfo Buhrer/Bildbyrån

– Först och främst tecknade vi en spelare med en otrolig talang, en beprövad talang och prestationsnivå i denna liga, och den här säsongen har varit svår. Jag tar fullt ansvar för att jag måste vara den som får ut det bästa av honom, och vi hade stunder, men inte till den nivå som han visat tidigare, säger Arteta enligt Goal.

– Varje spelare som är under kontrakt kommer sannolikt att vara här med oss nästa säsong, fortsätter han.

Arteta pressas även om Bernd Lenos situation i klubben.

Phil Noble/Bildbyrån

– Det är ytterligare en spelare som har kontrakt med oss. Men på grund av längden på avtalet kommer det spekuleras om olika saker. Han har två år kvar och han tillhör oss.

– Om jag måste svara på alla frågor om varje möjlig övergång eller vilka spelare som kan lämna, då kommer vi att sitta här i timmar. Vad jag kan säga är att vi vet vad vi vill göra och det finns en tydlig plan för att sätta ihop det, fortsätter Arteta.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com